Whatsappgroepen voor een veilig Horst aan de Maas

In Horst aan de Maas zijn BuurtWhatsAppgroepen actief verenigd in 5 dorpsbeheerdersapp’s. In deze WhatsAppgroepen zijn bewoners met elkaar verbonden, houden in hun buurt een oogje in het zeil en melden snel verdachte situaties bij de politie en bij elkaar. De gemeente Horst aan de Maas ondersteunt het initiatief, door Buurt-WhatsApp-borden beschikbaar te stellen.

Alle buurtpreventiegroepen met een WhatsAppgroep werken samen in het project Veilig Horst aan de Maas (www.veilighorstaandemaas.nl). Daarin zijn ook de politie en de gemeente vertegenwoordigd. Samen werken ze aan een dekkend netwerk voor de hele gemeente.

Nieuwe groep opstarten

Inwoners die een nieuwe groep willen opstarten, kunnen op www.veilighorstaandemaas.nl handige tips vinden. Een nieuwe groep aanmelden kan via de website, of met een mail aan veilighorstaandemaas@gmail.com.

 

Buurtpreventieborden

Burgemeester Kees van Rooij is blij met het initiatief: “Om een gevoel van veiligheid te creëren, hebben we niet alleen professionele partners als gemeente en politie nodig. Ook inwoners kunnen onze gemeente veilig en leefbaar maken.” De gemeente Horst aan de Maas ondersteunt daarom door per dorp een aantal borden beschikbaar te stellen. De burgemeester onthult maandag 6 november om 15.00 uur het eerste bord  aan de Horsterdijk in Lottum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s