BuurtWhatsapp werkt: burgers helpen politie met pakken inbrekers

Burgers in Sevenum die de politie middels BuurtWhatsapp helpen om inbrekers te pakken. Het heeft gewerkt.

Dat zegt het Horster college van B en W. Het college meldt verder dat er tussen 1 november 2017 en 30 januari 2018 meer inbraken zijn geturfd dan een jaar eerder in dezelfde periode. Waren er tussen 1 november 2016 en 30 januari 2017 nog 43 incidenten, een jaar later zijn er 56 voorvallen geregistreerd.

Whatsapp
Met name in en rond Sevenum zijn er de laatste maanden meer woninginbraken gepleegd. Volgens het college komt dat onder meer door extra inzet van onder meer het Flexteam Limburg van de politie. Agenten hebben daarbij onder meer samengewerkt met de BuurtWhatsapp in Sevenum, zegt het college. Buurtbewoners melden via dit kanaal verdachte zaken. Mede door deze samenwerking tussen Whatsappgroepen en de politie zijn er verdachte personen aangehouden.

Een woordvoerder van de politie beaamt dat ‘de alertheid van de burgers in Sevenum omhoog is gegaan, nadat de gemeente heeft gevraagd om zaken te melden’. “Er zijn twee personen gearresteerd voor inbraken in een bedrijf. Deze verdachten kunnen we niet linken aan de woninginbraken in Sevenum. Ze horen wel bij een grotere groep van tien tot twaalf criminelen.”

Piek
Volgens B en W van Horst aan de Maas vertoont het aantal woninginbraken in en om Sevenum sinds deze arrestaties geen piek meer en worden er door burgers ook geen excessen meer gemeld. De politie bevestigt dat. Uit cijfers van Horst aan de Maas blijkt verder dat er in totaal 31 geregistreerde Whatsappbuurtpreventiegroepen in de gemeente actief zijn, verdeeld over de zestien dorpen. Daarnaast zijn er nog veel groepen in oprichting. Bij de ingang van Lottum, Grubbenvorst, Hegelsom en Kronenberg heeft de gemeente borden geplaatst die het dievengilde waarschuwen dat er BuurtWhatsapps actief zijn.

Bron Limburger

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20180307_00057200/buurtwhatsapp-werkt-burgers-helpen-politie-met-pakken-inbrekers

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s