Vullen van uw BPA

Het “vullen” van uw BPA: Nogmaals, houdt er rekening mee dat de groep niet groter kan worden dan 256 personen/contacten. Zorg ervoor dat:

  • De contacten minimaal 18 jaar oud zijn
  • Minimaal 2 personen per huishouden
  • Zet ze als contacten in je telefoon (eventueel op de SIM-kaart opslaan, dit is telefoon afhankelijk)
  • Contacten kunnen in uw telefoon in een aparte groep geplaatst worden (ook dit is telefoon afhankelijk)
  • Eventueel kunt u ook hun adresgegevens ook toevoegen aan hun “visitekaartje” in uw telefoon   (weer telefoon afhankelijk)
  • Al deze informatie kunt u ook verzamelen in een excelsheet op uw computer. Let wel, u gaat nu   persoonsgegevens verzamelen. Met oog op de wet privacy MOET u hier  heel discreet mee  om gaan.

Stap 1

Wat handig is om te doen is een folder/flyer op te stellen waarin u vermeld wat de huisregels zijn binnen de BPA. Zo voorkomt u dat er allerlei privé afspraken gemaakt gaan worden via de BPA waar deze ALLEEN voor calamiteiten bedoeld is. In deze folder kunt u ook de SAAR methode uitleggen (Signaleren – Alarmeren – Appen – Reageren) en hoe te handelen.

Met deze flyer kunt u langs de deuren om, naast de website WABP.nl, bekendheid te geven aan de BPA binnen uw buurt.

Deze flyer is op te halen bij de gemeente aan de balie of te downloaden via  de link Flyer WABP.

Stap 2

Naast een flyer of folder kunt u ook een affiche maken en deze ophangen op openbare plaatsen in de buurt van uw buurt als bv een supermarkt, bibliotheek, zwembad en of sportcomplex.

Stap 3

Voor het aanmelden van nieuwe leden kunt u kiezen om ze een aanmeldformulier te laten gebruiken, of per e-mail (met vooraf gestelde benodigde informatie), of een geautomatiseerd aanmeld formulier te gebruiken. Naar gelang wat uw behoefte is.

Stap 4

Nieuwe leden stuurt u ALTIJD ter bevestiging van hun aanmelding persoonlijk de flyer/folder met huisregels voor het gebruik van de BPA. Doe dit wel via een privé app/ berichtje, niet via de BPA zelf.